Holistic D3-vitamin 5000 125mg 90kap

I Lager
220,00 NOK
Kosttillskott 90 kapslar. Under vinterhalvåret står solen så lågt på våra breddgrader att vi inte kan bilda något D-vitamin alls. Vi behöver alltså få i oss det från kost eller via kosttillskott.

Under vinterhalvåret räcker inte solljuset till för att vi på våra nordliga breddgrader ska kunna bilda något D-vitamin alls. Holistic D-vitamin 5000 ger 5000 internationella enheter (IE) per dos. Det kan jämföras med de 10 000 IE som uppnås efter ungefär 30 minuter i stark sol. Vitamin D bidrar bland annat till immunsystemets, musklernas och benstommens normala funktion. Dessutom bidrar det till att bibehålla normala tänder, normalt upptag av kalcium och fosfor och normala kalciumnivåer i blodet. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Dosering vuxna: 1 kapsel per dag eller enligt rekommendation. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör ej användas som alternativ till en varierad kost.

Näringsvärde per dagsdos

Innehåll per 1 kapsel % av DRI
Vitamin D3 125 μg (5 000 IE) 2 500
DRI = dagligt referensintag.    
 

Ingredienser

  • Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa)
  • Vegetabiliskt kapselskal (pullulan fermenterad från majs)
  • Vitamin D3 (kolekalciferol utvunnet från fårullsfett)

Förvaring Förvaras torrt och utom räckhåll för små barn. Öppnad förpackning förvaras väl tillsluten.

 

Mer information:
VarumärkeHOLISTIC
EAN/GTIN7350012335441